تحصیل در ترکیه

تحصیل در ترکیه

تیم مشاوره «احمد عالی نژاد» در امور خرید ملک در ترکیه و استانبول، اخذ اقامت ترکیه، شهروندی و پاسپورت ترکیه، ثبت شرکت در ترکیه، تحصیل در ترکیه، ترجمه رسمی مدارک در ترکیه، کلیه امور بانکی و برگزاری کلاس های یوس در کنار شماست.

آنچه در این مقاله می خوانید :

تحصیل رایگان در ترکیه

ادامه تحصیل در ترکیه آن هم بدون هیچ هزینه‌ای، با قبول شدن در آزمون یوس امکان پذیر است. اگر بتوانید از طریق آزمون یوس نمره خوبی را کسب کنید و وارد دانشگاه دولتی بشوید هزینه تحصیل در دانشگاه به صفر خواهد رسید و در دانشگاه های دولتی می توانید ادامه تحصیل بدهید.

ادامه تحصیل در دانشگاه‌های خصوصی ترکیه نیز شرایط خاص خود را دارد و داشتن نمره خوب از آزمون یوس خیلی می تواند در گرفتن بورسیه تحصیلی مفید باشد. برای پذیرفته شدن در دانشگاه‌های خصوصی ترکیه بایستی رزومه خوب و نمرات بالایی در معدل سال‌های قبل خود داشته باشید و از این طریق از امکان گرفتن بورس استفاده کرده و از مزایای تخفیف در شهریه برخوردار شوید.

 

 

شرکت در کلاس های یوس بصورت آنلاین و حضوری جهت آمادگی در آزمون یوس برای تحصیل در ترکیه بهترین راه تحصیل رایگان در ترکیه هستند که ما در گروه مشاورین احمد عالی نژاد برای شما عزیزان فراهم كرده ايم. ما برای شما شرایط بسیار ویژه ای فراهم كرديم كه حتی بدون حضور در ترکیه می توانید برای این آزمون آمادگی کامل پیدا کنید.

آزمون یوس همانند آزمون کنکور در ایران است. با این تفاوت که این آزمون برای افراد خارجی برگزار می‌شود. بورسیه دولت ترکیه که تحت عنوان ترکیه بورسلاری TURKIYE BURSLARI می باشد، به جذب دانشجویان مستعد خارجی در مقاطع تحصیلی کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا در رشته های مختلف تحصیلی از جمله پزشکی، دندانپزشکی، داروسازی، پرستاری، رشته های فنی و مهندسی، علوم انسانی و … بصورت کاملا رایگان از کشورهای مختلف می پردازد.

نکته جذاب برای داوطلبان، برنامه های گشت و تفریح در استانبول و هر از چند گاهی بازدید از دانشگاه ها و نیز هدایت تحصیلی برای گرفتن پذیرش از دانشگاه هاست.

 

شرایط بورسیه تحصیلی در ترکیه 2022

شرایط سن برای ثبت نام

  1. برای مقطع لیسانس و پزشکی، متقاضی باید کمتر از ۲۱ سال سند داشته باشد
  2. برای مقطع فوق لیسانس ، متقاضی باید کمتر از ۳۰ سن داشته باشد
  3. برای مقطع دکتری ، متقاضی باید کمتر از ۳۵ سال سن داشته باشد

حداقل نمره ای مورد قبول برای ثبت نام

  1. برای مقطع لیسانس حداقل معدل: ۱۴ از ۲۰ یا ۷۰ از ۱۰۰
  2. برای مقطع فوق لیسانس حداقل: ۱۵ از ۲۰ یا ۷۵ از ۱۰۰
  3. برای مقطع دکتری حداقل معدل ۱۵ از ۲۰ یا ۷۵ از۱۰۰
  4. برای رشته های پزشکی (پزشکی دندانپزشکی و داروسازی) حداقل معدل ۱۸ از ۲۰ یا ۹۰ از ۱۰۰

مدارک مورد نیاز

  1. مدرک شناسایی معتبر(کارت ملی) و یا پاسپورت دارای اعتبار
  2. عکس جدید داوطلب
  3. مدرک فارغ التحصیلی و یا گواهی موقت آن (ازدوره دبیرستان تا آخرین دوره تحصیلی)
  4. ریز نمرات تحصیلی (Academic transcripts) ازدوره دبیرستان تا آخرین دوره تحصیلی
  5. نمره آزمون های بین المللی مانند (GRE, GMAT, DELF, YDS, YÖS) در صورت وجود. (داشتن این مدارک شانس قبولی شما را افزایش خواهد داد و ارائه آن الزامی نیست )
  6. کارنامه شرکت در آزمون کنکور برای داوطلبانی که در کنکور شرکت کرده اند (اختیاری)
  7. نمره آزمون های زبان خارجی در صورت وجود. ارائه مدرک زبان الزامی نیست و داشتن آن شانس قبولی شما را افزایش خواهد داد
  8. ارائه پروپزال برای مقاطع ارشد و دکترا
  9. انگیزه نامه
  10. دو عدد توصیه نامه (برای داوطلبان ارشد و دکترا)
  11. ارائه CV یا رزومه
  12. در صورت وجود، ارائه لوح تقدیر، مقاله، کتاب، گواهی ثبت اختراع و سایر افتخارات علمی، ورزشی، هنری و… برای افزایش شانس قبولی

 

اخذ ویزای تحصیلی ترکیه

 

مزایای تحصیل در ترکیه

ادامه تحصیل در ترکیه امروزه به دلیل داشتن مزایای فراوان برای دانشجویان محبوبیت بسیاری پیدا کرده است که در ادامه به تعدادی از آنها می‌پردازیم:

در سال‌های اخیر تعداد زیادی از ایرانیان به کشورهای اروپایی مهاجرت کرده‌اند. اما برای رسیدن به این هدف متحمل سختی‌ها و هزینه‌های زیادی شده‌اند از دریافت ویزا گرفته تا هزینه‌های بالای تحصیل در آن کشورها و… با توجه به این مشکلات و سختی‌ها، تحصیل در ترکیه می‌تواند بهترین گزینه و کم هزینه ترین راه برای کسانی باشد که قصد دارند در یک کشور خارجی ادامه تحصیل دهند و یا زندگی کنند.

  • به نسبت افزایش تعداد دانشگاه‌های معتبر در کشور ترکیه کیفیت آموزش نیز در این کشور و به خصوص در شهرهای مهم آن نظیر استانبول، ازمیر یا آنکارا بطور محسوسی تغییر کرده و رو به پیشرفت بوده است. روند رو به رشد درخواست تحصیل در بخش آموزش عالی این کشور از سوی دانشجویان خارجی نیز در این پیشرفت علمی بی تاثیر نبوده است. بهبود کیفیت آموزش کشور ترکیه، این کشور را به یکی از 10 قطب برتر تحصیلی در دنیا تبدیل نموده است و طبق آمار، 22 دانشگاه این کشور در لیست 50 دانشگاه برتر اروپا قرار دارند.
  • امکان بورسیه شدن و پذیرفته شدن از طریق قبولی در آزمون (YÖS)، در دانشگاه‌های ترکیه وجود دارد و دانشجو بدون پرداخت هیچ هزینه‌ای می‌تواند به تحصیل بپردازد.
  • در دانشگاه‌های کشور ترکیه رشته‌های معتبر و متنوعی نظیر اقتصاد، پزشکی، دندانپزشکی، مهندسی، بازرگانی، امور مالی و بانکی و … را برای دانشجویان خارجی به هر دو زبان ترکی استانبولی و انگلیسی ارائه می‌دهند.
  • دانشجویانی که در ترکیه تحصیل می‌کنند نیازی به معادل‌سازی مدرک در کشورهای تحت قرارداد ECTS ندارند. این
    کشورها در واقع در یک قرارداد مشترک به نام ECTS (سیستم انتقال اعتباری اروپا)، مدارک آموزش عالی‌شان را به رسمیت شناخته و برای مدارک علمی دانشجویانی که در کشور طرف قرارداد تحصیل نموده‌اند معادل‌سازی انجام نمی‌دهند. بنابراین اعتبار مدارک دانشگاهی این کشور بدون شک یکی از مهمترین مزایای تحصیل در ترکیه است.
  • در بخش آموزش عالی ترکیه، تکیه بر آموزش عملی و کاربردی از مهمترین محورهای آموزش به حساب می‌آید. دانشگاه‌ها و مراکز علمی در این کشور دارای کارگاه‌ها و آزمایشگاه و مراکز متعدد ورزشی هستند.
  • یکی دیگر از مزایای تحصیل در ترکیه این است که شما علاوه بر تحصیل می‌توانید از جاذبه‌های طبیعی در این کشور لذت ببرید و با فرهنگ‌های مختلف در آن آشنا شوید.

 

شرایط تحصیل در ترکیه

آموزش‌های قبل از دانشگاه در ترکیه از کودکی و با یک دوره 4 ساله در مقطع ابتدایی شروع و پس از آن یک دوره 4 ساله در مقطع راهنمایی و سپس یک دوره 4 ساله دیگر در مقطع دبیرستان تمام می‌شود. پس از آن دانش‌آموز خود را برای رفتن به دانشگاه آماده می‌کند و بعد از ورود به دانشگاه به تحصیل در مقطع کارشناسی می‌پردازد.

هر ساله دانشجویان زیادی برای ادامه تحصیل به ترکیه وارد می‌شوند. اکثر افرادی که به این کشور می‌آیند در رشته‌های پزشکی و دندان‌پزشکی، داروسازی، پرستاری، رشته های فنی و مهندسی، علوم انسانی و … بصورت کاملا رایگان مشغول به تحصیل می‌گردند.

برای ادامه تحصیل در مقطع کارشناسی، داشتن مدرک دیپلم نیاز است. گذراندن مقطع کارشناسی در ترکیه 4 سال، کارشناسی ارشد 2 سال و برای دکتری 4 سال طول می‌کشد.

نکته قابل توجه این است که کشور ترکیه برای بورسیه دانشجویان و ورود به به هر مقطع تحصیلی آموزش عالی، سنی را در نظر گرفته است. شرط سنی برای دانشجویان بورسیه مقطع کارشناسی در ترکیه، سن زیر 21 سال، برای کارشناسی ارشد زیر 30 سال و برای مقطع دکتری تا 35 سال در نظر گرفته شده است.

دانشجویان خارجی که قصد ادامه تحصیل در مدرک کارشناسی را در ترکیه دارند بایستی معدل بالای 18 برای رشته‌های پزشکی و بالای 14 از 20 نمره و یا 70 از 100 نمره در دیگر رشته ها داشته باشند و همچنین در آزمون ورودی دانشگاه‌های ترکیه (YÖS) ثبت نام نموده و نمره قبولی را کسب نمایند.

آزمون یوس مانند آزمون کنکور در ایران هر سال برگزار می‌شود و با توجه به افزایش درخواست پذیرش رقابت در این آزمون نیز رشد چشمگیری داشته است. برای قبولی در آزمون YÖS و شرکت در کلاس‌های آمادگی بایستی به مراکز قابل اعتماد و با تجربه مراجعه نمایید.

اما برای ادامه تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد و دکترا  آزمون سراسری و کنکور برگزار نمی‌شود و هر دانشگاه بصورت جداگانه و در هر سال دو بار آزمون برگزار می‌کند و به اندازه ظرفیت خود دانشجو می‌پذیرد.

همچنین فردی که قصد ادامه تحصیل در ترکیه را در مقطع کارشناسی دارد بایستی به زبان انگلیسی و یا ترکی تسلط داشته و مدرکی دال بر این تسلط ارائه نماید. دریافت مدرک تسلط بر زبان ترکی از طریق قبولی در آزمونی بنام تومر (TOMER) بدست می‌آید. این آزمون مانند آزمون TOFEL و یا IELTS برای دریافت مدرک زبان انگلیسی است.

در ترکیه امکان ادامه تحصیل بدون آزمون ورودی هم وجود دارد. دانشگاه‌های خصوصی در این کشور اجازه دارند بدون آزمون ورودی دانشجو پذیرش کنند. زبان مورد استفاده در دانشگاه‌های خصوصی ترکیه نیز انگلیسی و ترکی می‌باشد.

 

تحصیل در ترکیه در مقطع کارشناسی

تحصیل در ترکیه به عنوان یکی از دارندگان بهترین و پیشرفته‌ترین مراکز آموزش عالی در جهان می‌تواند توجه افراد زیادی را به خود جلب کند. دوره کارشناسی تقریبا در تمام دانشگاه‌های این کشور تدریس می‌گردد. برای تحصیل در مقطع کارشناسی بایستی فارغ‌التحصیل دوره دبیرستان باشید و یا در شرف فارغ‌التحصیلی باشید.

بعد از فارغ‌التحصیلی نیز برای ورود به دانشگاه‌های دولتی که به زبان ترکی تدریس می‌کنند، باید در آزمون ورودی YÖS  شرکت نموده و بعد از دریافت نمره قبولی در رشته مورد نظرتان ادامه تحصیل بدهید. دوره کارشناسی در ترکیه مانند ایران 4 سال طول می‌کشد و پس از گذراندن واحد ها مدرک لیسانس به فرد اعطا می‌شود.

در ادامه چند نکته را که لازم است از قبل بدانید می‌آوریم:

  • برای آمادگی در آزمون ورودی دانشگاه‌های ترکیه یا همان YÖS بهتر است در کلاس‌های آمادگی ثبت نام کنید. مراکز زیادی برای این منظور وجود دارند. شما می‌توانید در مراکزی که در ترکیه مستقر هستند ثبت نام کنید و بصورت حضوری و یا آنلاین دوره‌ها را طی کرده و برای آزمون آماده شوید.
  • یکی از راه‌هایی که شانس شما را برای قبولی در این آزمون بیشتر می‌کند و تاثیر زیادی بر آن دارد، مهارت در زبان ترکی استانبولی است.
  • دانشگاه‌های خصوصی ترکیه اکثرا آزمون ورودی برگزار نمی‌کنند و به معدل دیپلم اکتفا می‌نمایند.
  • برای پذیرش در دانشگاه‌هایی که به زبان انگلیسی تدریس می‌کنند بعضا به جای آزمون YOS، باید در آزمون SAT شرکت کنید.
  • در صورتی‌که دانشجو به زبان ترکی مسلط نباشد، برای فرد آموزش زبان ترکی داده می‌شود.
  • تحصیل در رشته های پزشکی در ترکیه حدود 6 سال به زمان لازم دارد.
  • هزینه تحصیل در مقطع کارشناسی در دانشگاه های دولتی برای افرادی که اقامت این کشور را دارند تقریبا 100 تا 300 دلار در سال است.
  • هزینه های تحصیل در دانشگاه های غیر دولتی هم برای دانشجویان از حدود 3 هزار دلار تا 25 هزار دلار در سال است.
  • برای بورسیه شدن در مقطع کارشناسی باید معدل دیپلم بالای 14 داشته باشید. البته اخذ بورسیه در مقطع کارشناسی معمولا کار بسیار سختی است.

برای پذیرش در دانشگاه در مقطع لیسانس به مدارک زیر نیاز دارید:

  • فرم درخواست پذیرش
  • دیپلم دبیرستان (یا مدرکی که نشان می‌دهد شما فارغ‌التحصیل شده‌اید)
  • سوابق تحصیلی
  • پرداخت هزینه درخواست
  • گواهی تأیید اینکه شما در یک آزمون خارج از مدرسه متوسطه شرکت کرده اید. (به‌عنوان‌مثال SAT 1، لیسانس بین‌المللی، لیسانس ملی و غیره)
  • شرکت در آزمون‌های ورودی دانشگاه‌های ترکیه

 

تحصیل در ترکیه در مقطع کارشناسی ارشد

ترکیه به دلیل موقعیت جغرافیایی، یک قطب مهم در تبادلات فکری و پژوهش بین کشورها به حساب می آید. این کشور در شرف عضویت در اتحادیه اروپا است. سالانه دانشجویان خارجی بسیاری در این کشور ثبت‌نام می‌شوند. علت محبوبیت ترکیه برای پذیرش دانشجو موقعیت آن است. این کشور بین اروپا و آسیا قرار دارد و افرادی در کشور ترکیه به ادامه تحصیل می پردازند می‌توانند با مدرکی که از دانشگاههای ترکیه دریافت می کنند در بسیاری از کشورهایی که طرف قرارداد با آموزش عالی ترکیه هستند مدرک خود را بدون معادل سازی ارائه و ادامه تحصیل دهند.

شرایط تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد در ترکیه نسبت به مقطع کارشناسی متفاوت است و نیاز به ارائه مدارک بیشتری از مقطع کارشناسی مانند اخذ نمره خوب در آزمون زبان انگلیسی و یا ارائه مقالات بین المللی یا مدرک آزمون GRE می باشد.

تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد دو سال طول می کشد اما پروژه پایان نامه برای مقطع کارشناسی ارشد به زمان بیشتری نیاز دارد.

در دوره تحصیلی فوق لیسانس شما دو ترم را سپری میکنید این دو ترم از اکتبر تا ژانویه و سپس از فوریه تا جولای است. در میان دو ترم یک تعطیلات دو هفته‌ای قرار داده شده است.

مدارک مورد نیاز برای مقطع فوق لیسانس یا کارشناسی ارشد عبارتند از:

  • مدرک لیسانس هم اصلی و هم ترجمه آن
  • ریز نمرات اصلی و ترجمه ترکی آنها
  • مدرک تومر که باید حداقل نمره ۷۰ از ۱۰۰ داشته باشید
  • کپی پاسپورت
  • گواهی معادل سازی که تا شش ماه بعد از ثبت نام بایستی به دانشگاه تحویل دهید
  • میانگین نمرات لیسانس باید حداقل نمره ۱۵ از ۲۰ یا ۷۵ از ۱۰۰ باشد

برای تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد بایستی ۱۲۰ واحد ECTS را بگذرانید. برای هر ترم، درسی را ثبت‌نام می‌کنید که در همان ترم خاص ارائه می شوند و نمره ای که برای هر یک از این درس ها و واحدها اخذ می کنید بر روی معدل نهایی شما اثر گذار خواهد بود.

بیشتر درس هایی که در مقطع کارشناسی ارشد می گذرانید شمارا آماده و ملزم برای ارائه پایان نامه خودتان در پایان ترم دوم در سال دوم می نماید. این پایان نامه نقش ارزیابی دانشجو را به عهده دارد و به صورت شفاهی برگزار می شود.

البته در بعضی از دوره های کارشناسی ارشد در ترکیه نیازی به نوشتن رساله کتبی وجود ندارد و دانشجویان بایستی یک دوره کارآموزی یا همان پروژه حرفه های شغلی را بگذرانند.

در مقطع کارشناسی ارشد در ترکیه بیشتر دانشگاه ها تدریس را به زبان انگلیسی انجام میدهند که این موضوع برای هدف جذب دانشجویان بین المللی بیشتر انجام می‌شود و اگر زبان انگلیسی زبان دوم شماست باید آزمون تسلط در زبان انگلیسی را نیز بگذرانید.

همچنین برای بورسیه تحصیلی در مقطع کارشناسی ارشد بایستی دوره های یکساله زبان ترکی را بگذرانید و پس از این دوره یک ساله آزمون زبان ترکی را با نمره خوب قبول شوید. در صورتی که شما معدل لیسانس بالایی داشته باشید با در دست داشتن یک رزومه عالی می توانید برای کمک هزینه های تحصیلی و بورسیه نیز اقدام کنید.

 

تحصیل در ترکیه در مقطع دکتری

برای ورود به مقطع دکترا در ترکیه نیاز دارید که در آزمون ورودی شرکت کنید. بیشتر آزمون های ورودی تحصیلات تکمیلی در ترکیه با نام ‏ALES هستند که حد نصاب نمره تعیین شده برای هر فرد در این آزمون‌ها متغیر است اما حداقل نمره قبولی بین ۵۰ تا ۷۰ می‌باشد.

برای افزایش شانس قبولی و پذیرش در مقطع دکترا داشتن مقالات ISI و همچنین مدرک زبان انگلیسی آیلتس و نمرات و معدل مناسب، از مهمترین برگ های برنده در این حوزه می باشند. همچنین در صورتی که یک استاد راهنما یک نامه قبولی به شما داده و آن را به دانشگاه ترکیه ارائه دهید می توانید بزرگترین شانس پذیرش را داشته باشید.

برای اخذ پذیرش در رشته دکتری نیاز به گذراندن آزمون زبان و دریافت نمره بین ۶ تا ۷.۵ در این آزمون می‌باشید. همچنین معدل دوره لیسانس نباید از 15 کمتر باشد.

ارسال درخواست پذیرش در مقطع دکترا در دانشگاه های ترکیه بازه‌های زمانی مشخصی دارد که دوبار در سال و در  ترم پاییز و ترم بهار قرار داده شده است. ترم پاییز از پایان ماه می و ترم بهار از پایان دسامبر تعیین شده اند.

برای تحصیل در مقطع دکترا شما بایستی مدرک کارشناسی و کارشناسی ارشد را داشته باشید. زمانی که برای گذراندن مقطع دکترا لازم است بسته به رشته ای که شما انتخاب کرده اید متفاوت است ولی این دوره بین ۳ تا ۵ سال طول می کشد.

برای ورود به مقطع دکترا مدارک زیر را نیاز دارید:

  • پاسپورت
  • مدرک زبان که البته برای برخی از دانشگاه ها اجباری نیست
  • توصیه نامه
  • مدرک GRE یا GSAT کارشناسی ارشد به صورت اصل و ترجمه
  • مدرک کارشناسی ارشد به صورت اصل و ترجمه
  • ریز نمرات دوره کارشناسی به صورت اصل و ترجمه
  • مدرک کارشناسی به صورت اصل و ترجمه
  • ریز نمرات دیپلم و پیش دانشگاهی به صورت اصل و ترجمه
  • مدرک دیپلم و پیش دانشگاهی به صورت اصل و ترجمه
  • رزومه
  • انگیزه نامه
  • عکس

ترکیه برای پذیرش دانشجو در مقطع دکترا یک سری ارزیابی هایی را نیز در نظر گرفته است این ارزیابی‌ها بسیار هدفمند تعریف شدند که به توضیح آن ها می پردازیم:

  1. در این کشور روند پایان‌نامه توسط یکی از افراد کمیته های نظارت اداره می‌شود و سرپرست اصلی پایان نامه یکی از همین اعضا خواهد بود.
  2. فرد دانشجو در ابتدا یا در طول دوره توسط یک شرکت مورد ارزیابی قرار می‌گیرد و بعد از برگزاری یک ارزیابی کتبی و شفاهی توسط کمیته داوران ارزیابی نهایی انجام می گیرد.
  3. کمیته ارزیابی تحقیقات دانشجویان را هر ۶ ماه یکبار پیگیری می کند این عمل تضمین می کند که روند دکترای دانشجویان در مسیر درستی قرار داده شده است.
  4. در مرحله آخر که دفاع از پایان نامه می باشد بعد از اینکه دانشجویان تمام تحقیقات خود را به پایان رساندند پایان نامه آنها توسط هیئت داوران ارزیابی شده و سپس دفاع از پایان نامه توسط دانشجو انجام می پذیرد.

به طور کلی مدارکی که این کشور به دانشجویان خود اعطا می‌کند از چارچوب بلونیا پیروی می کنند و روندی مشابه اتحادیه اروپا دارد.

هزینه های زندگی یک دانشجو در مقطع دکترا در ترکیه بسیار پایین و مقرون به صرفه است و شما می توانید با یک هزینه پایین مدرکی را از دانشگاه در مقطع دکترا دریافت کنید که این مدرک در بسیاری از کشورهای اروپایی نیازی به معادل سازی نداشته و شما به راحتی می توانید از آن استفاده کنید.

در صورتی که تمایل دارید در حین تحصیل کار کنید می‌توانید قبل از رفتن به دانشگاه با اساتید مرتبط با رشته خود مکاتبه نموده و با هماهنگی در تیم تحقیقاتی استاد کار کرده و حقوق دریافت کنید.

یکی از راه‌های کم کردن هزینه‌ها بورسیه تحصیلی است. بورسیه تحصیلی در مقطع دکترا راحت تر از بقیه مقاطع اعطا می شود برخی از بورسیه ها تمام مخارج دانشجو را به عهده می گیرد اما برخی دیگر ممکن است بخشی از هزینه های تحصیلی را حمایت نمایند.

 

اخذ ویزا تحصیلی ترکیه

ویزای تحصیلی در ترکیه با ویزای اقامت تفاوت دارد و برای اقامت در ترکیه بایستی ویزای اقامت دریافت نمایید و یا ویزای خود را به ویزای کاری یا اقامت تبدیل نمایید.

همانطور که میدانید برای ورود به خاک ترکیه نیازی به ویزا ندارید اما برای ماندن و اقامت موقت در ترکیه شما ۹۰ روز زمان دارید و از آنجایی که مراحل دریافت ویزای دانشجویی زمانبر است بهتر است به محض دریافت نامه پذیرش برای ویزای دانشجویی نیز اقدام کنید.

اخذ ویزای تحصیلی دو راه دارد:

  • راه اول این است که با یک ویزای ۹۰ روزه گردشگری به ترکیه بروید و در دانشگاه مورد نظر آزمون داده و در صورت قبولی ثبت نام نمایید. پس از اتمام ثبت نام در دانشگاه کارت دانشجویی دریافت می کنید که با آن کارت می توانید ویزای تحصیلی بگیرید.
  • راه دوم این است که تمام این کارها را به یکی از کارگزاران شاغل در ترکیه یا ایران واگذار کنید و بعد از مدت کوتاهی کارت دانشجویی را دریافت و از طریق سفارت ترکیه در ایران نسبت به اخذ ویزا اقدام کنید.

 

انواع ویزای تحصیلی در ترکیه

  • ویزای کارآموزی
  • ویزای تحصیلی
  • ویزای کارآموزی AISEC
  • ویزای تحصیل دوره زبان ترکی
  • ویزای تحصیل در دوره های آموزشی کوتاه مدت
  • ویزای تحصیل در جمهوری قبرس شمالی ترکیه
  • ویزای کارآموزی  ERASMUS

در بسیاری از موارد دانشجوها به همراه خانواده خود به ترکیه آمده و همراهان دانشجو قصد دارند تا پایان مدت تحصیل با او در ترکیه بمانند. در این صورت همراهان نیز نیاز به ویزا خواهند داشت و باید هر سال برای تمدید ویزای خود اقدام نمایند. همراهان واجد شرایط برای اخذ ویزا، همسر و فرزندان زیر 18 سال هستند که بایستی مانند دانشجو در اداره مهاجرت ترکیه مصاحبه‌ای انجام داده و ویزای خود را دریافت نمایند.

مدارکی که برای اخذ ویزای تحصیلی در ترکیه

  • نامه پذیرش از دانشگاه
  • ارائه مدرک اثبات کننده تمکن مالی کافی
  • آدرس اقامت تان در ترکیه
  • پرداخت هزینه لازم برای ویزا

مراحل دریافت ویزای دانشجویی ترکیه

دریافت ویزای دانشجویی و تحصیلی در ترکیه مراحلی مختص به خود دارد که با ویزای اقامتی یا کاری متفاوت است. این مراحل بایستی با دقت بالایی انجام بشوند. چرا که در صورت بروز هر گونه مشکل و یا مغایرت ممکن است روند اخذ ویزا با ریجکت شدن همراه گردد. مراحل دریافت ویزای تحصیلی عبارتند از:

  1. از یکی از موسسات آموزش عالی و یا دانشگاه‌ها نامه رسمی پذیرش دریافت کنید.
  2. در کشور خودتان به سفارت ترکیه بروید و وقت قرار ملاقات بگیرید و یا بصورت آنلاین وقت رزرو کنید.
  3. در روز مقرر با در دست داشتن مدارک لازم به سفارت رفته و فرم درخواست را پر و امضا و ارسال کنید.
  4. حالا باید منتظر تصمیم سفارت باشید. البته گاهی می‌توانید روند درخواست را در سایت سفارت پیگیری کنید.
  5. در صورت موافقت با درخواست، به محض رسیدن به ترکیه برای اجازه اقامت در ترکیه اقدام نمایید.

 

مجوز کار دانشجویان در ترکیه

در ترکیه دانشجویان در مقطع کاردانی، كارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا با اخذ مجوز كار می توانند کار کنند. با این حال حق كار برای دانشجویان مقطع کاردانی و کارشناسی پس از سال اول شروع می شود و توسط قانون مربوطه تنظیم می شود.

دانشجویان کارشناسی ارشد و دکترای مشغول به تحصيل در ترکیه، بعد از ارسال درخواست مجوز کار به وزارت کار و دریافت آن، از زمان اخذ مجوز کار می توانند شروع به کار نمایند.

دانشجویانی که مجوز کار را دریافت می كنند، در طول دوره اجازه كار معتبر، از تعهد به كسب مجوز اقامت دانشجویی معاف هستند. با این حال تبعه خارجی، هنگام انقضای مدت و یا تمدید نکردن آن باید مجوز اقامت دانشجویی دریافت کنند.

 

سریعترین راه معادلسازی مدارک تحصیلی در ترکیه

اگر می خواهید در دانشگاه های ترکیه تحصیل کنید، همانند سایر کشورها ابتدا باید مدرک خود را معادل سازی کنید. این معادل سازی (Denklik) توسط سازمان آموزش عالی (YÖK) انجام می گیرد. معادل سازی پروسه ای طولانی دارد ولی اگر معادل سازی را برای مقاصد غير از ادامه تحصیل نیاز دارید، ما در این جا راه میانبر و سریع تری را به شما آموزش میدهیم و اما مراحل کار:

  1. ترجمه رسمی مدارک خود در ترکیه توسط مترجم و ضرب مهر بر روی آن.
  2. رب مهر توسط اداره نوتر یا ثبت تركيه
  3. دریافت نامه رسمی نشان دهنده اعتبار دانشگاه شما، ابتدا از آدرس زیر وارد شوید:
    https://www.turkiye.gov.tr/yok-okul-tanima-belgesi-sorgulama
  4. لیستی از کشورها نشان داده می شود که شما کشور مورد نظر را انتخاب می کنید
  5. لیستی از دانشگاه ها نمایش داده می شود که باز هم دانشگاه مورد نظر را انتخاب می کنید
  6. نمایش نامه رسمی با بارکد نشان می دهد دانشگاه شما معتبر است.

توجه: این راه میانبر برای مواقعی است که معادل سازی برای ادامه تحصیل نباشد و برای مقاصد دیگر باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *